Publicat el

Samsung fabricarà les pantalles Mirasol de Qualcomm


mirasol® Display Technology "How It Works" from emota on Vimeo.

Samsung ha invertit un milió de dòlars en la construcció d'una nova planta a Taiwan amb l'objectiu d'iniciar la fabricació de pantalles Mirasol de Qualcomm. Les pantalles Mirasol es basen en la tecnologia reflectiva anomenada IMOD (Interferometric Modulation) que consisteix en dos plaques conductives que amb llum ambiental reflecteixen longitud d'ones específiques que interfereixen entre si creant colors.

En el vídeo que us mostrem més amunt s'explica amb detall en què consisteix aquesta novedosa tecnologia, que permet mostrar imatges en color sobre pantalles sense retroil·luminació, per la qual cosa es poden llegir amb total comoditat a plena llum de dia. A part de la possibilitat de reproduir imatges en color (recordem que la tecnologia de tinta electrònica encara està lluny d'aconseguir bons resultats), també permet la inclusió de vídeos. Un altre punt fort que destaca és baix consum d'energia d'aquests dispositius.


Segons la web de Mirasol, la creació d'aquesta tecnologia es va inspirar en el fenòmen que fa brillar les ales de les papallones. De fet, la biònica, és a dir, la influència de la natura sobre certes invencions, és el punt central de la campanya de màrqueting de Qualcomm. Altres exemples d'invencions inspirades en la natura, serien per exemple, el Velcro (inspirat en aquelles plantes que s'adhreixen a la roba com la bardana), les aletes per fer submarinisme (inspirat en les potes de les aus aqüàtiques), els cascos de vaixell de baixa fricció (inspirat en la pell dels taurons) o les ales d'avió que van canviant de forma (inspirat en les ales dels ocells).

L'empresa tecnològica Qualcomm té l'oficina central a San Diego (Califòrnia), amb oficines a San José (Califòrnia), Taoyuna i Hsinchu (Taiwan). El primer prototip de pantalla Mirasol destinada a la lectura de llibres es presentava el 2009.

Font: Engadget (2/1/2011)