Publicat el

Quan l'iPad va sortir Al Carrer

-No té càmera de fotos, ni multi-tasca, ni és un ordinador, pesa massa, tampoc no és un telèfon, ni acaba de ser res...
-Però quin model et compres?
-El més potent, perquè sinó ja em diràs...
Quan l'estiu proppassat l'iPad arribava a les botigues de Barcelona, en Joan Tharrats va sentir aquest diàleg entre dos homes mentre contemplaven la tablet al FNAC, i el va compartir través del fòrum virtual anomenat Al Carrer.

Passat un any des de la seva presentació, es pot dir que l'èxit de l'iPad ha suposat un punt d'inflexió en el consum dels continguts digitals. Però el cert és que la conversa reflecteix a la perfecció quina era l'actitud general d'aleshores davant l'aparició de la tan esperada tablet. Recordem que Steve Jobs va anunciar la sortida de l'iPad a finals de gener de 2010, a principis d'abril es llançava als EUA, i el maig es va ampliar l'acceptació de comandes als primers 9 països (Austràlia, Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Espanya, Suïssa i el Regne Unit). Alguns mitjans el van descriure com un iPhone gran.

Em va fer molta gràcia aquesta conversa, com la majoria de les que apareixen Al Carrer. És per això que us convido a participar-hi. Només heu d'escriure un correu - indicant el vostre nom, professió i població -  a l'Enric Gomà [enricgoma@enricgoma.com], creador d'aquesta comunitat virtual, l'objectiu de la qual és recopilar i compartir frases curioses, absurdes i divertides, sentides a l'atzar al carrer i als locals públics (al tren, a l'autobús, al carrer, a les botigues, al mercat, al cinema...). Els participants envien, mitjançant un correu electrònic, els fragments de converses sentides al carrer (també s'admeten pintades, noms de botigues i cartells) que els han provocat curiositat, perplexitat, hilaritat... L'Enric, al seu torn, en fa una selecció que envia diàriament per correu electrònic a tots els participants. La comunitat, que funciona des de 1999, la formem 555 membres.
Vinyeta de Forges, publicada al diari El País (21/1/2010)