Publicat el

L'IEC presenta l'edició digital de l’obra literària completa de Santiago Rusiñol

L'Institut d'Estudis Catalans ha presentat (25/02/2011) el mateix dia en què es compleixen cent cinquanta anys del naixement de Santiago Rusiñol l'edició digital de l'obra literària completa de l'escriptor i artista.

El projecte s'emmarca dins el programa de recerca de l’IEC Obra completa de Santiago Rusiñol. Recopilació, edició, estudi i publicació, que té per objectiu recuperar íntegrament l’obra literària de Rusiñol per fer-la accessible i publicar-la en edició digital i en paper, acompanyada d’estudis introductoris i d’un sistema de referències.

L’obra completa de Rusiñol es compon de més d’un centenar d’obres publicades entre 1894 i 1936, en primera edició, i de més d’un miler d’articles d’entre 1883 i final dels anys vint. L’obra s’aplegarà en sis volums: el primer serà dedicat a la prosa (narracions i viatges, conferències, discursos i pròlegs); el segon, a les novel·les i a les traduccions fetes per Rusiñol; el tercer, als articles; el quart, al teatre; el cinquè, a l’epistolari i a les entrevistes, i finalment, el sisè consistirà en un àlbum cronològic, un catàleg bibliogràfic i uns índexs onomàstics, geogràfics i de títols de les obres.

De moment, el web conté una tria de les obres digitalitzades. Al llarg del 2011, s’hi afegiran la resta d’obres en prosa, les novel·les i les traduccions, corresponents als dos primers volums.

Durant l’acte s'ha presentat el web de la Societat Rusiñol, un grup de treball de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC, que té per finalitats promoure i difondre l’obra de l’artista i els estudis.

Font: Institut d'Estudis Catalans (25/02/2011)