Publicat el

L'Anuari 2010 de l'Enciclopèdia Catalana, ara també en línia, per als subscriptors


Vídeo de l'Anuari 2010, que presenta un resum de l'actualitat
i els fets més destacats a Catalunya i al món de l'any 2010.


L'editorial Enciclopèdia Catalana acaba de publicar l'Anuari 2010, el setzè d'aquesta col·lecció. L'obra recull els fets, les personalitats, els avenços científics i els temes de debat que han estat més presents en l'àmbit públic al llarg de l'any passat. L'Anuari 2010 conté les seccions de notícies, ordenades cronològicament, biografies de personatges, balanç temàtic, estats del món i una darrera secció d'estadístiques. Es distribueix amb un CD que permet veure'l en forma de flip, és a dir, les pàgines de l'obra es desplacen per la pantalla de l'ordinador talment com si es tractés d'un llibre. L'usuari, tant el de pc com el de mac, pot cercar per tot el text, ampliar les pàgines, imprimir-ne una selecció, marcar pàgines, prendre notes, fer-hi dibuixos, navegar-hi automàticament, etc. A més, un índex de l'obra en pestanyes en facilita la consulta.

Com a novetat aquest any s'incorpora la possibilitat de fer la consulta en línia. Durant un any -és a dir, fins a finals del gener del 2012-, els subscriptors podran consultar l'Anuari per internet. La consulta la podran fer des de qualsevol ordinador, des de qualsevol lloc del món i en qualsevol moment, mitjançant una contrasenya. A més, la consulta a l'Anuari està preparada de tal manera que si l'usuari hi accedeix des d'un aparell com l'iPad o una altra tableta, la interfície del navegador i la pantalla s’adapten automàticament a aquests dispositius. D'aquesta manera l'usuari no ha de fer cap instal·lació especial, consulti des d'on consulti: només cal un navegador d'internet.

Us hem de comentar que l'editor en cap de l'Anuari és en Josep M.Vinyes, que és com ja sabeu, creador i codirector de "Beat. Observatori de l'edició digital", blog independent de qualsevol editorial o grup empresarial.