Publicat el

Amazon integrarà en la seva base de dades els llibres de DILVE

La Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i Amazon han signat un acord (11/2/2011) per integrar les metadades procedents de la plataforma DILVE (Distribución de Información del Libro Español en Venta) en els sistemes d'informació d'Amazon.   Metadada és tota aquella informació descriptiva sobre el context, qualitat, condició o característiques d'un recurs, dada o objecte, amb l'objectiu de facilitar la seva  recuperació, autentificació, avaluació, conservació i interoperativitat. Són metadades d'un llibre el  títol, resum, índex,  la descripció dels drets de l'obra, ISBN, característiques comercials, autor, idioma en què està escrit, etc.  Les metadades són, per tant, una part bàsica i essencial en el procés de distribució de les obres en un context digital.

Segons la web de DILVE,
L'editor no ha de realitzar cap operació addicional, perquè Amazon realitzarà automàticament les extraccions de dades d'acord als seus requeriments tècnics (ONIX 2.1), la qual cosa pot agilitzar notablement les vendes.
Mercès a aquest acord, Amazon estarà en disposició de poder vendre qualsevol llibre que estigui a la base de DILVE, que en aquests moments gestiona 294.886 llibres, provinents de  688 editorials.


Font: Dilve (11/2/2011)