Publicat el

Yad Vashem i Google col·laboren per preservar i compartir els arxius de l'Holocaust

Yad Vashem, institució creada pel parlament israelià el 1953 a Jerusalem com a Autoritat per a la Memòria dels Herois i els Màrtirs de l'Holocaust, i Google han anunciat (26/01/2011) una aliança per a posar tot l'arxiu de Yad Vashem en línia.

Ja des d'avui mateix, 130.000 fotografies de l'arxiu es podran veure en línia en alta resolució gràcies a la tecnologia de digitalització de Google i al seu sistema d'OCR. Aquesta iniciativa portarà la informació de la institució a tot el món i permetrà que qualsevol persona pugui contribuir-hi, mitjançant la identificació de les històries que hi ha al darrere de les fotos i documents i la incorporació de les seves pròpies històries, comentaris i coneixements.

L'anunci es produeix la jornada abans de la Diada internacional de les Nacions Unides en record de l'Holocaust (27 de gener).  Yad Vashem ja ha col·laborat anteriorment amb Google: així, fa dos anys va llançar un canal a YouTube on es mostren una sèrie de vídeos de testimonis de supervivents de l'Holocaust.

Les col·leccions fotogràfiques són visibles a http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/photos.html

Font: Nota de premsa de Yad Vashem (26/01/2010)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola. El vincle cap a la galeria d'imatges digitals no és correcte. Hauria de ser aquest: http://collections.yadvashem.org/photosarchive/en-us/photos.html

Salutacions.

Enric H. March

Josep M. Vinyes ha dit...

Hem canviat l'enllaç. Gràcies!