Publicat el

El quiosc digital Orbyt arriba als 23.500 subscriptors

El quiosc digital Orbyt, plataforma tancada d'accés i lectura digital als diaris i revistes del grup Unidad Editorial, arriba als 23.500 subscriptors.
El projecte es va iniciar el març del 2010 amb l'accés al diari El Mundo, al qual es van incorporar més tard, la revista Telva, eldiari Expansion (juliol 2010) i el diari Marca (desembre 2010).
La subscripció al quiosc costa 14,99€ al mes, tot i que l'accés és gratuït per a aquells que ja són subscriptors de la versió en paper. Els usuaris poden consultar les notícies i articles en línia, a través d'ordinador, iPad (aplicació gratuïta a través de l'Apple Store), iPhone (aplicació gratuïta a través de l'iTunes) i Blackberry (aplicació gratuïta a través de l'App Word).

Els continguts del quiosc s'ordenen dins de quatre blocs: "Quiosco" (permet l'accés i la lectura de diaris i revistes en format tipus flip, que permet la incrustació vídeos, però no enllaços a notícies externes; els articles es poden guardar, imprimir i afegir-hi notes),  "Tu Mundo" (recopilatori de peces d'articles d'opinió, blocs de lectors, vídeos realitzats per experts de la redacció); Documenta (el fons de l'hemeroteca) i "Dutyfree"  (una mena de club de lectors, amb ofertes especials per fidelitzar els clients).

Segons informa El confidencial Digital (25/1/2011), durant aquests 9 mesos que porta en funcionament han arribat a 23.500 subscriptors en total, 15.000 dels quals són subscriptors de pagament i 8.500 corresponen a subscripcions promocionals. Per tal de rendibilitzar la inversió a part d'augmentar els ingressos publicitaris d'Orbyt, els directius d'El Mundo busquen vendre l'eina tecnològica a d'altres grups editorials. En aquest sentit sembla ser que Unidad Editorial i Planeta han iniciat converses perquè el diari La Razón (del Grup Planeta) pugui incorporar continguts de pagament utilitzant aquesta plataforma.

El grup mediàtic espanyol Unidad Editorial, es va crear l'any 2007 com a resultat de la fusió del Grupo Recoletos i Unedisa. Publica diversos diaris i revistes, entre els quals destaquen El Mundo, Marca, Expansión, Estadio Deportivo (Andalusia), Diario Económico (Portugal),  Diario Información (Xile), Metropoli, Magazine, YoDona i Telva, entre d'altres. També és propietari de les editorials La Esfera de los Libros i Siete Leguas, de diverses ràdios (Radio Marca o l'emissora esRadio, amb el seu soci Libertad Digital), i les televisions MarcaTV, Veo7, el canal de pagament AXN i 13TV (en règim de concessió del grup COPE).