Publicat el

Una escola dels EUA prescriu l'iPad a les aules

Quadre del pintor i il·lustrador novaiorqués Norman Rockwell (1894-1978), que mostra una professora davant la seva classe, amb un iPad...

Una escola privada de Knoxville, Tennessee (EUA), ha adoptat l'iPad com a suport dels llibres digitals a l'hora de substituir els llibres de text tradicionals. L'escola Webb ha preferit l'iPad per sobre dels llibres electrònics i dels ordinadors portàtils, com a eina pedagògica per als nens i nenes de 6 a 12 anys. En la web expliquen les diverses raons per les quals han optat per aquesta opció: l'accés a Internet permet triar llibres digitals de diverses fonts i no limitar-se a un sol proveïdor i també l'accés als materials creats per l'escola, permet compartir notes, la connexió mòbil és ràpida, pesa poc, la bateria dura tota la jornada escolar i ve amb navegador, email i calendari incorporats. Els administradors de l'escola també han valorat el fet que sense les tapes aixecades faciliten un entorn d'aprenentatge més obert a l'aula.

Està per veure si es tracta d'un cas aïllat o d'una tendència que caldrà tenir en compte en el futur. En tot cas, val a dir que algunes universitats dels EUA també han començat a implantar l'iPad a les seves aules, com ara Seton Hill, a Pensilvania, i Notre Dame, a Indiana.


Font: Reuters (17/1/2011)