Publicat el

Leqtor i Todoebook llancen aplicacions per llegir i comprar llibres a través de l'iPad

El portal de venda de llibres digitals Leqtor ha llançat  (7/12/2010) una aplicació per comprar, llegir i emmagatzemar llibres través de l'iPad. Es tracta d'una aplicació gratuïta que es pot descarregar de l'AppStore. L'aplicació permet comprar i llegir llibres digitals directament des de l'iPad, tot i que també es poden comprar des de la web de Leqtor.
La cerca es pot fer per temes (ficció, històrica, fantàstica, narrativa negra, policíaca i d'intriga, no ficció, autoajuda, història, política, embaràs i nens, empresa, oci, viatges, religió, filosofia, clàssics i poesia, infantil i juvenil),  i també per data de publicació, els més valorats, per preu i un llistat de més venuts. Tot i que Leqtor ofereix un catàleg de llibres digitals en català i en castellà, la cerca no  discrimina per idioma. Si es consulta el catàleg des de la web, una icona al costat del llibre indica si està disponible en versió per a iPad. Leqtor va néixer fa un any com a plataforma de distribució de llibres digitals en català i en castellà. Per a més  informació sobre Leqtor us remetem a aquest post.

Per la seva banda, la plataforma de venda de llibres digitals Todoebook també ha llançat (30/11/2010) una aplicació per comprar, llegir i guardar llibres a través de l'iPad.  És una aplicació gratuïta que es pot descarregar des d'iTunes. Fins ara es podien descarregar i llegir sobre PC o lector de llibre de tinta electrònica. Todoebook ofereix el fons editorials distribuïts per Publidisa.  Els llibres es poden cercar per les següents categories temàtiques:  belles arts, ciències humanes i socials, religió, ciències i tècnica, dret, ensenyament, idiomes i diccionaris, economia, història, llibres en altres idiomes (català, gallec, basc, anglès, francès i alemany), infantil, informàtica, literatura, oci i temps lliure, salut i benestar, juvenil, i viatges i turisme. També mostra un rànquing dels més venuts en ficció, un rànquing dels més valorats,  i un bànner horitzontal en cinta on es visualitzen les portades de les novetats.  Todoebook, creada per Publidisa l'any 2000, fou la primera plataforma de venda de llibres digitals en castellà de tot el món, i la primera en oferir llibres digitals a Europa.