Publicat el

Es presenten noves tablets culinàries: AlessiTab i La Table

L'empresa italiana Alessi en associació amb Promelit, ha llançat  una tablet multimèdia interactiva destinada a la cuina, l'AlessiTAB, dissenyada per Stefano Giovannoni. La tablet es ven al preu de 399 €, i ve amb diversos programes preinstal·lats amb canal de notícies, el temps, receptes, i també es pot utilitzar com a marc de fotos digitals. Amb una pantalla capacitativa de 10,1 polzades, suporta format de vídeos i àudio, incorpora webcam, micròfon i altaveus, sortida USB i entrada per targeta de memòria. Té accés a ràdio  i televisió per internet per connexió Wi-Fi. Opera amb sistema Android 2.1, tot i que no té accés a Android Market.

La Table és la tablet per a cuina més nova en el mercat.  Creada per l'empresa francesa French Kitch', que la ven al preu de 349€,  té accés a ràdio,  televisió i navegador per Internet.  Inclou 700 receptes preinstal·lades, i permet l'accés a noves receptes de manera regular i gratuïta, en associació amb el portal L’atelier des chefs, que inclou publicitat.

Recordem que fa un any l'empresa francesa Qooq, llançava la primera tableta d'aquest gènere, tal i com vam ressenyar en aquest post. Qooq, que en l'actualitat es ven al preu de 299€, ve amb més de 2.000 receptes interactives, 500 receptes de xefs populars en vídeo, més de 1.000 vídeos i tutorials, i aplicacions personalitzables per l'usuari com ara la llista de la compra i la gestió del menú.  També permet accedir a una pròpia base de dades de 3.000 noves receptes de manera regular mitjançant diferents modalitats de pagament: 1,99 € per dia, o 9,90 € euros per mes o 99 € a l'any.

Estem davant l'aparició d'unes tabletes amb pantalla tàctil, destinats a un nínxol de mercat molt específic i sofisticat, que incorporen diverses funcionalitats multimèdia, pensades per a ser instal·lades en un lloc específic de la casa: la cuina, i que es nodreixen de continguts especialitzats generats a través d'Internet.