Publicat el

Hachette UK informa als seus autors que negociarà amb Google

L'editorial britànica Hachette UK ha informat als seus autors de la creixent importància del negoci digital per al grup Hachette i de les negociacions amb Google per distribuir el fons de llibres digitals. Tim Hely Hutchinson, director general d'Hachette UK, ha enviat una carta als seus autors, on se'ls informa que els ingressos corresponents a les vendes des llibres digitals de l'empresa Hachette Grup als EUA, han passat de l'1% el 2008 al 9% el 2010, tot i indicant que les xifres del mercat de la Gran Bretanya i la Commonwealth s'hi apropen força, i fins i tot es preveu que les superin. També informa que el nombre de títols disponibles en format digital, que ara és de 5.000, creixerà fins arribar als 15.000 l'any 2012.

Google no ha estat, per dir-ho suaument, un favorit per als qui vivim dels drets d'autor, i qualsevol acord que fem amb Google serà negociat amb molt de compte, per protegir els vostres i els nostres interessos comuns.

També informa que Hachette UK ha fet grans inversions durant el 2010 per adaptar-se al canvi digital, i entre les mesures preses ha adoptat el sistema operatiu Biblio3, creat per l'empresa Virtusales, per tal de gestionar els continguts dels llibres impresos i digitals, des de la compra fins a la publicació. També ha implementat un nou sistema de gestió d'emmagatzematge i distribució d'arxius digitals i ha adoptat un nou sistema web per gestionar la web interna i les webs dels autors.

Font: The Bookseller (17/12/2010)