Publicat el

Acord de col·laboració entre Mondadori i Google per a incloure els títols de l'editorial en Google Books i Google eBooks

El principal editor italià, Mondadori, i Google han signat (21/12/2010) un acord pel qual el catàleg de llibres de llibreria en italià del Grup Mondadori estaran disponibles a nivell mundial en format digital a través de Google Books i de Google eBooks (antigament conegut com Google Editions i del qual en vàrem parlar en aquest post).

Mitjançant l'acord, tots els lectors del món podran cercar i trobar els llibres de Mondadori a través de Google Books, veure'n una vista prèvia limitada dels textos en línia i comprar la còpia física a través de les llibreries convencionals o dels minoristes en línia. Els llibres digitals de Mondadori també estaran a la venda en la llibreria en línia de Google, el Google eBooks (quan aquesta es llanci a Europa el 2011), tot i que els llibres digitals també es podran vendre a través de minoristes.

En qualsevol cas, els llibres digitals estaran emmagatzemats a la biblioteca en línia de Google i es podran veure en diferents dispositius: des d'ordinadors portàtils als netbooks, als tablets, els telèfons intel·ligents i els lectors de llibres electrònics.

El catàleg de llibres de llibreria del Grup Mondadori (Edizioni Mondadori, Einaudi, Sperling & Kupfer i Edizioni Piemme) inclou més de 10.000 títols, dels quals 1.600 ja estan disponibles en llibre digital. Tots els títols del catàleg s'aniran incorporant progressivament a Google Books.

Mondadori és líder del mercat de llibres italià, amb una quota de mercat del 28,4% el 2009. La producció editorial del grup se centra principalment en obres de ficció i no ficció, llibres de butxaca i llibres per a infants, amb més de 2.000 novetats a l'any.

Font: Nota de premsa de Mondadori (21/12/2010)