Publicat el

El grup editorial Axel Springer compra el portal d'anuncis SeLoger.com


El grup editorial i mediàtic alemany Axel Springer Verlag AG ha comprat el 12,4% de SeLoger.com, alhora que ha anunciat (9/9/2010) el llançament d'una oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) sobre aquesta empresa. SeLoger és un grup francès dedicat als anuncis immobiliaris per internet, que compta amb sis portals amb un tràfic de més de 3 milions d'usuaris únics, els quals es passen una mitjana de 15 minuts per pàgina visitada i 14,1 milions de vistes al mes. Amb aquesta compra SeLoger s'afegeix als altres dos portals d'anuncis classificats que Spriger ja gestiona: StepOne, d'ofertes de treball, que adquirí el 2009, i immonet.com, un dels portals d'anuncis immobiliaris més importants a Alemanya, que adquirí el proppassat mes d'abril.
Axel Springer és una de les empreses editorial i multimèdia més importants d'Europa, controla el 25% del mercat dels diaris i publica 150 diaris i revistes a 32 països. Publica entre d'altres Die Welt, Bild, Rolling Stone, i la popular guia de programes de televisió TV Digital.

Tal i com explica la pròpia web corporativa, aquesta adquisició és un pas més vers l'estratègia de digitalització i internacionalització del grup alemany. De totes maneres, l'adquisició per part de Springer d'una tercera i potent empresa d'anuncis classificats per Internet cal valorar-la també des d'un altre punt de vista: una aposta per les possibilitats del negoci que pot donar la publicitat per Internet.