Publicat el

Edició especial del Süddeutsche Zeitung en realitat augmentada

El periòdic alemany Süddeutsche Zeitung va publicar el passat 20 d'agost una edició especial de la seva revista en què hi aplica la realitat augmentada, ara notablement millorada respecte de propostes no tan llunyanes en el temps.

Per tal de dur a terme el projecte, Süddeutsche Zeitung va formar una societat amb la companyia metaio, empresa alemanya líder en aplicacions professionals de realitat augmentada. Mercès a l'avenç de la tecnologia, a diferència de l'aplicació desenvolupada per a la revista Esquire (novembre del 2009, vegeu-ne l'article a Beat) o Fotogramas (maig del 2010, vegeu-ne l'article a Beat), ara ja no cal una webcam externa per a veure'n el contingut i les informacions complementàries. Només cal un smartphone i l'aplicació junaio per a l'iPhone i Android, la qual es pot descarregar de franc.

Entre altres elements animats, cal destacar una il·lustració en 3D, una entrevista amb cites addicionals i uns mots encreuats amb les respostes. En el video adjunt, el diari mostra el funcionament. L'objectiu del periòdic amb aquestes proves és el de donar als subscriptors una nova experiència lectora i millors continguts.