Publicat el

Kno, una nova tablet amb pantalla dual per als llibres de text




L'empresa californiana Kno Inc. (abans coneguda com a Kakai), ha presentat (3/6/2010) un prototip de la tablet Kno en el marc de les Jornades D organitzades per All Things Digital (revista digital que pertany a The Wall Street Journal).

Es tracta d'un dispositiu amb dues pantalles LCD IPS/In-Plane Switching (com la pantalla de l'iPad) tàctils capacitatives de 14,1 polzades, resolució de 1440x900 picsels, que es poden plegar en una. La tablet permet prendre notes mitjançant un teclat virtual i un llapis stylus. Té connectivitat Wi-Fi i Bluetooth, incorpora processador Tegra de Nvidia i funciona amb sistema operatiu Linux. Amb un pes de 2,5 Kg i memòria de 16GB, disposarà entre 6 i 8 hores d'autonomia. Suporta format Flash 10.1 i la majoria de formats de llibres digitals, inclòs el PDF. Els fundadors de Kno, Osman Rashid i Babur Habib, van dir durant la presentació que el 95% dels llibres de text es podran llegir sobre aquesta tablet.

Encara es desconeix el preu de venda del dispositiu però la intenció és fixar-lo per sota de 1.000 dòlars, i engegar el procés de precomandes a partir del mes d'octubre.

Aquest vídeo que us presentem a continuació mostra com funcionarà la tablet Kno, i en destaca els punts forts que, al nostre parer, té aquest projecte: la possibilitat de fer anotacions sobre el llibre i marcar textos, la possibilitat de llegir sobre una doble pantalla i la manegabilitat de la interfície.

A part del dispositiu, Kno Inc. també està desenvolupant una plataforma educativa, i amb l'objectiu de validar l'efectivitat dels continguts educatius sobre la plataforma i la tablet, ha anunciat la creació d'un programa en el qual hi participaran quatre de les principals editorials educatives dels EUA, Cengage Learning, McGraw-Hill Education, Pearson i Wiley, les quals proporcionaran recursos i continguts seleccionats. Està previst que aquest programa estigui disponible en fase beta a la tardor de 2010 a les universitats i instituts d'arreu del país. A part d'aquestes editorials val la pena esmentar que entre els socis de Kno també es troba l'empresa Chegg, un servei de lloguer i venda de llibres de text a través d'Internet.

Font: Nota de premsa publicada a Generation of New Technology (2/6/2010)