Publicat el

Macmillan vendrà llibres de text digitals reeditables pels professors

L'editorial MacMillan, de la mà de la seva filial DynamicBooks, acaba de llançar (22/02/2010) una nova línia de llibres de text digitals, llibres que podran ser editats i personalitzats pels professors per a les seves classes. Els professors podran reorganitzar o esborrar capítols, carregar plans d'estudi, notes, vídeos, fotografies i gràfiques i, també, reescriure o esborrar paràgrafs individuals, equacions o il·lustracions. En definitiva, es tracta de llibres de text interactius que d'una banda són llibres i de l'altra, una 'wikipedia'.

A l'agost, l'editorial oferirà 100 títols a través de DynamicBooks, de les botigues dels col·legis i a través de CourseSmart, una aliança d'empreses entre cinc editors de llibres de text digitals. Les edicions de DynamicBooks -que es poden consultar en línia o be ser descarregades- es poden llegir en ordinadors portàtils i en l'iPhone d'Apple. La companyia també planeja negociar acords amb Apple perquè els llibres digitals es puguin llegir en l'iPad. La tecnologia que permet el DynamicBooks està basada en la plataforma VitalSource Bookshelf del grup Ingram Content.

Els llibres 'modificables' seran més barats que els llibres tradicionals impresos. Per exemple, un llibre de 134,29 $ es vendrà a 48,76 $ (amb les modificacions introduïdes pel professor). L'editorial espera que molts professors adoptin aquests llibres digitals personalitzables, si bé creu que la majoria de docents continuaran confiant en el llibres de text tradicionals. L'editorial es reserva el dret de suprimir qualsevol text que pugui ser considerat ofensiu o un plagi.

Font: The New York Times (21/02/2010)