Publicat el

El Departament d'Educació de Catalunya impulsa un portal de continguts educatius digitals


El departament d’Educació de Catalunya impulsa la creació d’un portal, “Empúries”, la primera plataforma que aplegarà els continguts educatius digitals de les diferents editorials que vulguin participar-hi, així com dels materials que dissenyin els propis professors.

Un dels principals objectius d'Empúries és que l’alumnat tingui facilitat d’accés als continguts educatius amb garanties de qualitat. Els docents, de la seva banda, podran crear els seus propis continguts a partir d’altres ja existents en les editorials del sector, i posteriorment podran compartir-los amb la resta de professionals a través de la plataforma.

Els alumnes de primer i segon d'ESO tindran el proper curs una targeta de prepagament -un moneder electrònic amb 30 euros- que carregarà el Departament d'Educació i que servirà per pagar els llibres digitals que les editorials i els professors penjaran en la web. Serà també possible que les famílies que així ho desitgin puguin incrementar el saldo dels seus fills per comprar més material, però, en principi, tots els llibres "indispensables" seran "gratuïts per a tothom".

L’experiència, que es concentrarà en una primera etapa en l’alumnat de primer i segon curs d’ESO que participi en els plans de digitalització de les aules, es vol estendre en quatre anys a la totalitat dels estudiants d’aquesta etapa. La plataforma Empúries es gestionarà a través d’una empresa que obtindrà el règim de concessió després d’un concurs públic que es realitzarà a nivell europeu. Educació calcula que la web podrà començar a funcionar a ple rendiment a l’inici del curs vinent.

Font: Generalitat de Catalunya (15/01/2010)

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el departament d'educació creu que el preu de bons materials educatius són 30 euros... és que no van anar gaire a escola