Publicat el

Neix Leqtor.com, una nova plataforma de distribució de llibres digitals en català i en castellà


Model de llibre electrònic Leqtor, disponible amb carcassa blanca i grisa.

El grup català 36L - integrat per les editorials Grup Cultura 03 i Vicens Vives, la llibreria Abacus i els empresaris Ferran Soriano, Jordi Viñas, Gustau Navarro, i altres inversors- ha creat Leqtor.com, una plataforma de distribució de llibres digitals en català i en castellà. La llibreria s'estrena amb el llançament de 500 títols en català i castellà, i tenen previst d'anar incorporant 200 títols cada setmana, amb l'objectiu de poder oferir un milió de títols el 2012.

La plataforma ha llançat el seu propi llibre electrònic anomenat Leqtor, que ven al preu de 199 euros. El dispositiu, que funciona amb tecnologia de tinta electrònica E-Ink Vizplez i sistema operatiu Linux, suporta els formats PDF, TXT, EPUB i HTML. L'aparell, de mida 18,3 cm x 11,7 cm, i 1 cm de gruix, té una pantalla de resolució 600 x 800 pícsels, 166 píxels per polzada, i escala de 8 grisos. Pot emmagatzemar uns 1.000 llibres, que es descarreguen prèviament des de l'ordinador via internet a través d'un cable USB. La venda de l'aparell ve acompanyada d'una promoció vàlida fins al proper 30 de maig, que consisteix en un val regal bescanviable de fins a quatre llibres gratuïts a escollir, per un import màxim de 30$. El dispositiu Leqtor es pot adquirir a través del portal, i també al Corte Inglés, i a les llibreries Abacus, Casa del Llibre i Bertrand. 36L també està negociant amb la Biblioteca Nacional d'Espanya i amb les biblioteques públiques de Catalunya, perquè els usuaris del dispositiu Leqtor es puguin descarregar una selecció dels fons bibliotecaris.

A les acaballes del 2009 estem veient una eclosió de plataformes de distribució de llibres digitals en castellà: el naixement de Leqtor.com, l'ampliació de l'oferta d' Edi.cat - empresa pionera en la distribució d'edicions digitals en català - que acaba de crear el portal Edibooks.com que ofereix llibres en castellà, i l' estrena imminent de la plataforma Amabook, promoguda per l'editorial Urano, de la qual en parlarem properament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

de moment aquesta setmana no han complert això del 200 títols setmanals.
Acualment hi ha 47 títol disponibles.

En fi.......

heroneta ha dit...

Jo l'he comprat la setmana passada a la pàgina wew leqtor.com, ja el tinc, però no l'he pogut registrar ja que presenta no-sé-quin-problema i després de diferents correus em diuen que el torni a la botiga on el vaig comprar per a canviar-lo. ÒNDIA!! si són ells mateixos. Espero que siguin ells els qui me n'enviïn un de nou.
Altrament hauré fet un mal negoci!!!