Publicat el

Taoshu incorpora la realitat augmentada en el seu mètode d'ensenyament audiovisual




L'empresa de Singapur Taoshu, creadora de la sèrie de televisió del mateix i dels llibres i DVD per aprendre xinès mandarí, ha incorporat la tecnologia de la realitat augmentada en els seu programa d'aprenentatge audiovisual. La sèrie Taoshu està adreçada a nens i nenes de 3 a 7 anys, d'arreu del món, s'ha emès a través del canal NICKELODEON a 30 països, i els llibres i DVDs per aprendre l'idioma organitzats per nivells, es poden adquirir a través de la botiga del lloc web. El seu sistema d'aprenenatge es basa en la separació del text de les il·lustracions del text amb l'objectiu que els infants memoritzin els caràcters xinesos.

Amb el terme de realitat augmentada es designa la visió del món físic real en temps real al qual s'hi incorporen imatges o dades generades per ordinador amb l'objectiu de crear una realitat mixta que combina el món real i el virtual. Així, quan es col·loca la pàgina amb el codi QR davant d'una pantalla amb webcam es visualitzen imatges i textos en 3D en moviment.

El vídeo que hem penjat mostra com els personatges de la sèrie Taoshu prenen vida en 3D a la pantalla integrats amb la imatge de la nena que queda reflectida, quan ella situa el full de paper davant de la pantalla de l'ordinador i la webcam llegeix i interpreta els codis QR impresos sobre el paper. Una divertida manera d'aprendre nous mots en xinès.