Publicat el

Els llibres digitals de Google, ara també en versió impresa sota demanda



El nou model de l'Espresso Book Machine, Version 2.0, ja es pot trobar en algunes biblioteques, llibreries i institucions dels Estats Units d'Amèrica, Canadà, Austràlia i el Regne Unit.

Google i OnDemandBooks han anunciat (17/9/2009) un acord per oferir el seu fons de llibres digitals de domini públic, sense copyright, que es podran imprimir a demanda a través de l'Espresso Book Machine, la impressora que fabrica OnDemandBooks.

Els 2 milions de llibres digitals de Google, s'afegeixen a l'oferta d'un milió i mig de títols dels que ja disposa OnDemandBooks en virtut d'acords amb altres empreses, com per exemple, amb Lightning Source, una divisió d'Ingram Content Group -tal i com anunciàvem en aquest post. De moment, la participació de Google en el servei que ofereix OnDemandBooks només implica els llibres de domini públic, però caldrà veure si també podrà oferir llibres exhaurits protegits per copyright, en el cas que tiri endavant l'acord entre Google i els editors americans, que en aquests moments està pendent de resolució judicial fixada per al proper 7 d'octubre.

L'Espresso Book Machine, el preu de la qual oscil·la entre 75.000 $ i 97.000 $, segons la seva configuració, pot imprimir en pocs minuts llibres a partir d'un arxiu PDF, amb coberta en color i enquadernat en rústica. En l'actualitat es pot trobar a universitats i biblioteques, d'arreu del món, i també en algunes llibreries, com Blackwell al Regne Unit i altres llibreries independents del Estats Units. Per a més informació sobre la incipient presència de l'EBM us remeten a aquest post de BEAT, aquest i a aquest altre.

A continuació us presentem un vídeo que explica com funciona l'Espresso Book Machine.