Publicat el

La Universitat de Cantàbria incorpora el seu fons a Dialnet


PUbliCan-Ediciones de la Universidad de Cantabria ha incorporat (setembre del 2009) el fons editorial d'aquest segell al portal Dialnet, que difon a través d'Internet tota la producció científica hispana. Les dades de Dialnet, així com els de la Llibreria Virtual, s'han carregat gràcies a la base de dades prèvia realitzada per DILVE (tasca que s'enllestí al març del 2009).

Dialnet, creat el 2001 per la Universitat de La Rioja, ofereix a investigadors i usuaris en general, d'una manera oberta i gratuïta els serveis següents:
  • La recerca de documents (revistes, llibres, tesis,...). Facilita, a més, l'accés a nombrosos continguts a text complet.
  • La subscripció d'alertes informatives. Cada usuari pot seleccionar les seves "revistes favorites" per rebre per correu electrònic alertes informatives amb els sumaris dels nous números que es publiquin.
  • Els usuaris que pertanyen a alguna Institució poden disposar de serveis bibliogràfics i documentals de valor afegit, com ara: realització de cerques avançades, selecció d'articles a partir de les cerques, exportació dels documents seleccionats en les cerques al gestor bibliogràfic propi i/o enviar-los al seu compte de correu electrònic, informació puntual de la disponibilitat dels documents en la biblioteca de la seva Institució
Dialnet compta actualment amb més de 450.000 usuaris registrats, que tenen accés a dos milions i mig de documents referenciats i a 5.400 revistes. El gruix dels documents són articles de revistes (1.900.000) i la resta són llibres (320.000), capítols de llibres col·lectius (altres 335.000) i tesis doctorals (hi ha més de 18.000 i la major part estan accessibles a text complet), a més de les més de cinc mil revistes.

Cal recordar, a més, que el 15 de maig d'aquest mateix any la Universitat de Cantàbria signà un conveni amb Google Books per tal que els llibres de la universitat fossin accessibles des del cercador de llibres de Google.