Publicat el

L'Espresso Book Machine arriba a les universitats




Llegim al bloc La Feuille que la biblioteca de la Universitat de Michigan ha instal·lat (17/9/2008) una impressora del model Espresso Book Machine, que permet imprimir a demanda un fons de gairebé 2 milions de títols de domini públic publicats abans de 1923, que la Universitat ha anat digitalitzant des de 1996, als quals s'hi afegeixen milers de llibres provinents l'Open Content Alliance i altres recursos digitals. En menys de 10 minuts es pot obtenir un llibre relligat amb coberta a quatre colors, per un preu de 10 $. El servei està disponible per als estudiants, investigadors i el públic en general.

La Universitat de Michigan fou la primera en participar en el projecte Projecte Google de Biblioteques, que té com a objectiu digitalitzar els fons de les biblioteques d'arreu del món.

On Demand Books, l'empresa fabricant de l'Espresso Book Machine, preveu instal·lar aquesta impressora a les biblioteques i llibreries d'arreu del món, com per exemple la cadena de llibreries Blackwell del Regne Unit, com ja us anunciàvem en aquest post de Beat.