Publicat el

El diari italià La Stampa prepara el llançament de la versió electrònica per a lectors digitals


Vídeo que mostra el funcionament de la nova versió electrònica del diari La Stampa, en una demo realitzada sobre els lectors l'iLiad i el DR-1000, d' iRex Technologies.

El diari italià La Stampa ha anunciat que llançarà la versió electrònica per a lectors digitals, durant la propera Fira Internacional del Llibre de Torí (14-18/5/2009), precisament la ciutat on el diari té la seva seu. La versió per a lectors de tinta electrònica de La Stampa, que manté gairebé intacte el disseny de la versió impresa, permet arribar als articles del diari, passant les pàgines i també mitjançant hipervincles situats a les seccions temàtiques de la pàgina principal i al sumari de la segona pàgina del diari. Per preparar el llançament el diari ha comptat amb la col·laboració de Simplicissimus, el portal de llibres electrònics d'Antonio Tombolini.

La Stampa esdevé el primer diari en llançar una edició en tecnologia de tinta electrònica en el mercat italià. Val a dir, però, que ja des del novembre de 2007 el diari Corriere della Sera es pot llegir a través del lector Kindle, però només en el territori dels Estats Units.

Amb aquesta iniciativa el diari intenta plantejar un model de negoci alternatiu a la versió en paper i a la versió digital per internet. En aquest cas funcionarà mitjançant subscripcions, com el New York Times amb el lector Kindle, que el proppassat mes de novembre i després d'un any des del seu llançament, arribava als 10.000 subscriptors.