Publicat el

Amazon.com compra Lexcycle, l'empresa propietària del programa Stanza


Segons un comunicat publicat el 27 d'abril, Amazon.com acaba de comprar Lexcycle, l'empresa creadora del programa Stanza, que és l'aplicació més popular per a descarregar i llegir llibres digitals a través de l'iPhone.

Des del seu llançament el passat juliol Stanza ha assolit, segons fonts de la mateixa empresa, més d'1,5 milions d'usuaris de 60 països diferents. En principi, aquesta compra no comportarà cap canvi pel que fa al funcionament de Stanza, i els usuaris podran continuar cercant, comprant i llegint llibres digitals a través d'un catàleg de més de 100.000 títols de diverses editorials i altres proveïdors de continguts.

Amb aquest moviment Amazon referma la seva aposta per l'iPhone com a lector de llibres digitals, ja que aquesta adquisició té lloc un mes després que l'empresa llancés una aplicació per a poder llegir llibres Kindle a través de l'iPhone.

D'altra banda cal recordar que Lexcycle i Adobe estan desenvolupant un nou sistema de distribució de llibres, l'anomenat Open Publication Distribution System (OPDS), basat en el format ePub i la sindicació de continguts Atom, tal i com també explicàrem en aquest post.

I a l'últim, també recordar que no fa ni un mes la llibreria Barnes & Noble adquirí el portal de llibres electrònics Fictionwise, la qual s'havia associat amb Stanza per oferir llibres digitals a través de l'iPhone, tal i com anunciava Beat en aquest post.

Podem observar que en el món del llibre digital els avenços empresarials i tecnològics segueixen un ritme accelerat.