Publicat el

Amazon llança una aplicació que permet llegir llibres en format Kindle a través de l'iPhone



Amazon ha llançat (5/3/2009) una aplicació anomenada "Kindle for iPhone" que permet llegir llibres electrònics en format Kindle sobre el telèfon mòbil iPhone i sobre el reproductor mp3 iPodTouch. L'aplicació, que es descarrega gratuïtament des de l'App Store, la botiga d'aplicacions d'Apple, està disponible només als Estats Units. Per a llegir llibres electrònics sobre l'iPhone a la resta del món es pot utilitzar Stanza, un programa de lectura de llibres electrònic, que ja compta amb més d'un milió de descàrregues. Els llibres electrònics només es poden adquirir a la botiga Amazon, que ofereix un fons de més de 240.000 títols en format Kindle, la majoria al preu de 9,99 $ (7.90 €). Els llibres comprats des del Kindle es poden llegir sobre iPhone i els llibres comprats des de l'iPhone es podran descarregar sobre el Kindle. L'aplicació "Kindle per a iPhone" només serveix per llegir llibres, però no diaris o revistes.

És interessant notar que la segona versió del Kindle, presentada el proppassat mes de febrer, incorpora una prestació anomenada WhisperSync, que no només serveix per marcar el punt on el lector s'ha quedat, sinó també sincronitzar els diferents dispositius de manera que el lector que comença llegint sobre el Kindle pot canviar a l'iPhone sense perdre el punt de lectura. Per a més informació sobre el nou Kindle us remetem a aquest post de Beat.

Amb aquesta iniciativa Amazon pot competir amb altres proveïdors de llibres electrònics com ara Indigo Books i Shortcovers, que ja permeten als usuaris comprar i llegir llibres sobre iPhone. Amazon també fa front a la competència de Google, que ha creat (5/2/2009) un lloc web que optimitza la lectura dels textos digitalitzats accessibles des del Cercador de Llibres de Google (un milió i mig de títols de domini públic) sobre dispositius iPhone i Android.