Publicat el

La Generalitat de Catalunya i Microsoft impulsen la creació de continguts digitals educatius


El Govern de la Generalitat de Catalunya i Microsoft han signat (16/02/2009) un conveni per a la creació de continguts digitals educatius en català. L'objectiu, segons el comunicat de premsa de la Generalitat, és proporcionar a la comunitat educativa recursos i formació necessaris perquè els estudiants puguin desenvolupar el seu màxim potencial.

En virtut de l'acord es posarà en marxa, entre d'altres iniciatives, una experiència pilot de dotació d'ordinadors amb pantalla tàctil (Tablet PCs), que començarà en un institut de Lleida i que preveu la implantació d'un nou projecte d'aula experimental en la qual alumnes i professors podran fer un ús intensiu i personalitzat d'aquests ordinadors. Igualment es fomentarà la comunicació entre els centres i les famílies a través de l'ús de serveis en línia en català, fomentant, per exemple, la creació de comunitats virtuals. Així, la plataforma Live@Edu de Microsoft oferirà de franc comptes de correu personalitzats i en català.

Live@Edu és una plataforma tecnològica gratuïta per a universitats i col·legis que permet que estudiants, professors i administratius col·laborin en un entorn integrat d'eines basades en Internet, com ara correu electrònic, blocs, portals, disc dur virtual, xat, etc. A més, el servei es pot desenvolupar sense que calgui implementar cap servidor en l'empresa educativa o bé es pot integrar totalment dins de la infraestructura de la institució. En aquest enllaç podeu observar un vídeo promocional del servei.