Publicat el

L'editorial Random House Inc. anuncia un nou pla de digitalització


L'editorial Random House Inc.(USA) ha anunciat un nou pla de digitalització que té com a fita la disponibilitat de 15.000 títols en format electrònic en pocs mesos. Per assolir-ho tenen previst incorporar 6.000 títols d'autors de novel·les per a adults, com ara Philip K. Dick, Harlan Coben, Louis L'Amour, John Updike, i també obres de literatura infantil, com la col·lecció Magic Treehouse de Mary Pope Osborne.

Random House adopta per primer cop -tant per al fons existent com per als nous títols afegits - el format e-Pub, que és el format estàndard desenvolupat i promogut per l'International Digital Publishing Forum.

Random House, que forma del grup mediàtic alemany Bertelsmann AG, és una de les principals editorials de llibres en anglès i fou una de les primeres en engegar un programa de digitalització, amb la creació de la divisió de vendes de llibres electrònics, l'agost de 2000, secció que en aquest moments ja ofereix un catàleg amb 8.000 títols. L'editorial ha estat pionera en incorporar una sèrie d'iniciatives innovadores que hem anant comentant en Beat.cat i entre les quals destaquen:

- la implementació de Browse & Search, una eina per visualitzar l'interior dels llibres digitalitzats
- la venda de llibres electrònics per capítols
- el reforç estructural de l'àrea de publicacions digitals
- l'adopció d'una nova política de pagament de drets d'autor per la venda de llibres electrònics
- i la creació d'un nou servei de venda de llibres a demanda (per part de Random House UK).



Font: Associated Press (24/11/2008)