Publicat el

Random House crea un nou servei d'impressió a demanda


L'editorial Random House (UK) ha anunciat per al gener de 2009 el llançament d'un nou lloc web que oferirà un servei d'impressió a demanda de títols del seu fons difícils d'aconseguir en els punts de venda, però que encara tenen demanda. Es tracta de la col·lecció "The Random Collection", que s'iniciarà amb un fons de 750 títols tant de ficció com de no ficció. El llistat de títols disponibles a través del nou servei s'actualitzarà regularment amb suggeriments i recomanacions dels editors i els autors de Random House. El servei també inclou una prestació dedicada als llibreters, perquè puguin suggerir directament la incorporació de títols segons la demanda dels compradors, i en aquests casos l'editorial revisarà la situació dels drets d'aquests títols per mirar d'incorporar-los a la col·lecció.

El novembre de 2006, Random House iniciava el seu programa d'impressió a demanda amb la creació del lloc web Lost Classics, que en aquests moments ofereix 447 títols.

Altres editorials estan seguint aquesta tendència de rescatar llibres "oblidats" del catàleg i donar-los-hi una sortida a través de la impressió sota demanda. Recordem, per exemple el llançament de Faber Finds, una col·lecció de llibres electrònics clàssics de l'editorial Faber & Faber, lliures de drets d'autor destinats a la impressió a demanda, que vàrem comentar en aquest post de Beat.

La lògica d'aquest nou model d'explotació del fons fa pensar que altres editorials seguiran aquesta tendència.

Font: The Bookseller (21/11/2008)