Publicat el

El lector digital Sony Reader incorpora el format ePub

Publicar un missatge

Sony ha anunciat (24/7/2008) que a partir del mes d'agost els nous models de lectors digitals de Sony PRS-505 seran compatibles amb els llibres electrònics en el format ePub que preconitza el Forum Internacional d'Edició Digital basat en el format estàndard XML i que va guanyant adeptes entre els editors americans de llibres electrònics, entre els quals hi destaca Hachette Book Group. Sony ha publicat una actualizació del firmware, que millora les funcions per als formats ePub, Digital Editions i PDF Reflow, una opció de PDF que permet el flux de contingut per adaptar-se a diferents mida de pantalla. Per a l'ocasió Sony llançarà una edició limitada del model PRS-505 de color vermell, que podrà adquirir-se en les botigues de Sony i SonyStyle.com.

Segons Steve Haber, vice-president de Sony Electronics, "el Reader és un dispositiu obert i continuarem explorant formats que proporcionin una més àmplia varietat de continguts als usuaris ", i afegeix que "aquesta millora obre la porta a tot un ventall de continguts gratuïts i de pagament a altres socis com ara botigues de llibres electrònics, llocs webs i biblioteques públiques".

Amb aquesta iniciativa Sony amplia considerablement el seu catàleg de llibres electrònics, que fins al moment incloïa una oferta de 45.000 títols, i es posiciona per competir amb el Kindle d'Amazon, que a hores d'ara ja disposa d'un catàleg de 140.000 títols.