Publicat el

Google llança Knol, el competidor de la Wikipedia


Google acaba de llançar (23/07/2008) Knol, un servei enciclopèdic que pretén ser el competidor de la Wikipedia. A diferència d'aquesta, on qualsevol usuari anònim pot escriure-hi articles i modificar-los (si bé cada vegada hi ha més limitacions, com esmentàrem fa pocs dies en aquest post de Beat), a Knol tots els articles estan signats per l'autor i ningú més pot modificar-ne el contingut.
El nou servei, que des de desembre només s'hi podia accedir mitjançant invitació, pretén que persones que dominen un tema o una àrea determinada escriguin un article 'd'autoritat' per a crear un gran repositori del coneixement. Evidentment, el coneixement acumulat pot ser que no tingui una estructura completa o equilibrada i que hi hagi articles 'repetits'. Els comentaris i les crítiques dels lectors faran que els articles bons obtinguin una major visibilitat en aquest repositori.
Knol permetrà als autors quedar-se amb part dels beneficis si hi posen en les seves pàgines l'AdSense, el sistema publicitari de Google.