Publicat el

L'organització One Laptop Per Child prepara el llançament d'un portàtil que és un llibre electrònic


L’organització sense ànim de lucre One Laptop Per Child (OLPC) acaba de mostrar les imatges de la seva nova generació de d’ordinadors portàtils XO-2. L’aparell consisteix en dues pantalles tàctils de 16×9 i no disposa de teclat, ja que o bé la navegació funciona mitjançant la sensibilitat de la pantalla o bé mitjançant l’activació d’un teclat sensible en qualsevol de les pantalles. Les dues pantalles també poden funcionar indepedentment. És previst que el primer ordinador d’aquesta nova gamma vegi la llum el 2010 i que costi 120 euros.
Segons Nicholas Negroponte, president de l’OLPC, l’XO-2 “serà un cavall de Troia”, ja que l’aparell es comercialitzarà primer com a lector de llibre electrònic amb una capacitat per a més de 500 llibres. “Actualment, les nacions en desenvolupament com la Xina i el Brasil gasten 19 $ per estudiant i any en llibres, però L’XO-2 és molt més que un llibre electrònic, és un ordinador portàtil totalment funcional”. Segons Negroponte, “en els darrers anys hem après que l’experiència del llibre és clau. Per la qual cosa hem pensat que la pròxima generació ha de ser un llibre”.
Aquest plantejament va en la línia d’altres ordinadors portàtils de baix preu i senzills d’utilitzar, com l'Asus Eee, que actualment comencen a tenir força èxit.