Publicat el

Penguin UK publicarà totes les novetats en format electrònic

L'editorial Penguin UK esdevindrà la primera gran editorial del Regne Unit en publicar simultàniament totes les novetats en format paper i en format digital. A partir del mes de setembre tots els nous títols estaran disponbiles en format .epub a través de les webs de la companyia i dels proveïdors de llibres electrònics. Els primers títols inclouen la nova novel·la de Zoe Heller The Believers, Things I Want My Daughter to Know d'Elizabeth Noble i The Age of Turbulence d'Alan Greenspan. També preveu l'edició d'Els Tres Mosqueters de Dumas, The Rough Guide to Ultimate Adventures i Battle at Sea.

L'editora de publicacions digitals Genevieve Shore comenta "Hem pogut veure en altres mercats que els títols digitals més venuts són els mateixos títols que arriben a dalt de la llista de bestsellers, i sabem que els nostres lectors esperen que les dues edicions estiguin disponibles al mateix temps". El projecte inclou la publicació en format electrònic de 5.0000 títols del catàleg de fons de Penguin al llarg de 2008 i 2009.

El format .epub és el format estàndard de l'International Digital Publishing Forum (IDPF) per a llibres digitals. Segons la IDPF, molts fabricants de lectors de llibres electrònics, com ara Adobe, Sony Reader, eBook Technologies, Mobipocket, OSoft i Vitalsource Technologies, han incorporat o han anunciat plans per incorporar el format .epub en els seus lectors digitals.

Font: The Bookseller (11/4/2008)