Publicat el

Penguin presenta WeTellStories, un projecte d'escriptura digital experimental

L'editorial Penguin Books ha presentat (20/3/2008) un nou projecte literari experimental anomenat WeTellStories (Expliquem històries), en associació amb l'empresa SixToStart. L'objectiu del projecte és crear narracions digitals basades en obres clàssiques. Han preparat 6 històries que aniran sortint durant les properes setmanes (25 de març, 1, 7, 15 i 22 d'abril), i cadascuna d'elles adoptarà presentacions interactives diferents.

Tot i que es fa una mica llarga, val la pena donar un cop d'ull a la primera història titulada The 21 Steps. Es tracta d'un thriller escrit per Charles Cumming, que segueix el fil narratiu a partir d'unes finestres que es van obrint sobre uns punts determinats d'una ruta realitzada amb fotografies satèl·lit i mapes de Google Maps i Google Earth. La història explica l'experiència d'un home que, de sobte, es troba atrapat en una sèrie d'esdeveniments sinistres als quals no pot escapar, i està basat en l'obra The Thirty-Nine Steps (1915), una novel·la d'aventures de l'escriptor escocès John Buchan.

"I was the wrong man in the wrong place at the wrong time."És reconfortant veure com els editors tradicionals s'endinsen en l'experimentació de nous camins narratius.