Publicat el

Les noves llibreries Borders incorporen serveis digitals i interactius

La cadena de llibreries Borders anuncia un nou projecte d'obertura de 14 noves llibreries que ofereixen serveis digitals. La primera llibreria s'inaugura el proper 22 de febrer a Ann Arbor (Massachussetts). En un intent d'aproximar-se a un nou concepte de llibreria, han creat un Centre Digital, on els visitants poden mesclar i crear els seus propis CD, baixar-se llibres, publicar els seus propis llibres (mitjançant un acord amb lulu.com), cercar informació sobre genealogia (en col·laboració amb l'empresa Ancestry.com) i crear àlbums de fotos personalitzats. Amb la finalitat d'ajudar als usuaris que no tinguin prou coneixements tècnics, el grup ha contractat personal amb formació en aquests temes.
Els centres, per tal de promoure la comunicació entre lectors i autors, utilitzen sistemes de videoconferència i també la tecnologia LongPen (invent de l'escriptora canadenca Margaret Atwood), que permet la signatura de llibres a distància per part dels autors en temps real mitjançant un llapis electrònic i dues pantalles de vídeo connectades.

Val la pena esmentar que aquestes noves llibreries s'han especialitzat en viatges, salut, cuina, novel·les gràfiques i llibres infantils, i totes aquestes seccions temàtiques incorporaren serveis complementaris a la venda de llibres. Per exemple, a la secció de viatges, els visitants no només poden triar entre 3.200 títols sobre aquest tema, sinó també trobar mapes, dispositius de navegació GPS, el lector digital Sony Reader i reproductors de DVD portàtils, i també tindran accés a internet per cercar informació i fer reserves.

Aquest vídeo ens mostra un recorregut per la llibreria, un espai on trobem grans pantalles que emeten constantment entrevistes amb autors, programes sobre llibres, recomanacions i vídeos creats per Borders.


L'oferta d'aquests serveis digitals i interactius i la possibilitat de comprar productes complementaris als llibres, és un intent de Borders per fer front a la crisi que pateixen les llibreries i a la competència d'altres serveis com Amazon.com.