Publicat el

La Biblioteca del Congrés dels Estats Units i Flickr s'associen en un projecte col·laboratiu

La Biblioteca del Congrés dels Estats Units ha endegat un projecte pilot amb el suport de la xarxa d'intercanvi de fotografies Flickr, amb el qual es pretén donar a conèixer la magnífica col·lecció de fotografies de la Biblioteca, i cercar la col·laboració de la comunitat Flickr per enriquir i completar la informació de les fotografies, tal i com es fa habitualment amb les fotos de Flick: afegint etiquetes i comentaris, facilitant informació complementària, fent valoracions, etc. Es tracta d'un recull de 3.000 fotografies de domini públic (sense copyright), del fons de 14 milions d'imatges de la Biblioteca, que es pot trobar en aquesta nova pàgina de Flickr. Les fotografies provenen de dues importants col·leccions de la
Biblioteca del Congrés: la col·lecció de fotografies en color dels anys 30 i 40, que representen escenes rurals, la mobilització de la Segona Guerra Mundial, dones treballant en la indústria de la guerra, i fotos de fàbriques, ferrocarrils i aviació.





Formació de dones com a enginyers mecànics, Douglas Aircraft Company, Califòrnia, 1942.









Operària revisant cables elèctrics, Vega Aircraft Corporation, Califòrnia, 1942.






I la col·lecció Bain, formada per fotos realitzades entre 1900 i 1920, la major part de la ciutat de Nova York, que il·lustren esdeveniments esportius i teatrals, delictes, vagues, actes polítics i celebritats.


Indis en la desfilada del 4 de juliol, Nova York, entre 1910 i 1915







Vaguistes i soldats d'infanteria de l'exèrcit nord americà, Lawrence, Massachusetts, entre 1910-1915.





Com a part d'aquest projecte Flickr també ha creat una pàgina específica anomenada The Commons (El Patrimoni Públic), on s'invita als usuaris a participar en la descripció i l'origen de les fotografies de la col·lecció de la Biblioteca del Congrés. Ja fa més de 10 anys que la Biblioteca del Congrés dels Estats Units disposa d'un catàleg en línia de fotografies i gravats, format per més d'un milió d'imatges, si bé no totes són de domini públic.

Font: Bloc de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units (16/1/2008)