Publicat el

Conocer al autor, portal de clips de vídeo de llibres


S'acaba de presentar el portal en castellà Conocer al Autor, que ofereix la possibilitat de veure i escoltar els escriptors fent una presentació de dos minuts en què expliquen el contingut del seu darrer llibre. Els clips de vídeo no són entrevistes, tampoc eines dels departaments de màrqueting de les editorials; es tracta de vídeos on els propis autors parlen i comenten una obra en particular. El servei, que es llançà el setembre del 2007, inclou: enregistrament, producció i edició del vídeo compressió a streaming de flaix i espai en disc dur; inserció i catalogació del clip de video a la pàgina web; i llicència permanent per al seu ús publicitari per part de l'autor, el seu representant i editor.

Cada escriptor té la seva pròpia pàgina, en la qual es recullen tot tipus de dades sobre ell i l'obra de què es tracta, a més de vincles a portals en els quals es poden comprar els llibres. El temps màxim que els vídeos estan penjats al portal és d'un any.

Pablo Sánchez, un dels quatre fundadors del projecte, reconeix que el seu és una còpia de l'experiència desenvolupada a Anglaterra i els Estats Units (les versions britànica i nord-americana del portal hi envien).