Publicat el

Neulio, portal de cursos educatius de creació lliure


Neulio és un portal de vídeos on qualsevol persona pot crear cursos educatius amb total llibertat. No és una web on es pengen vídeos d'una manera relativament acrítica, sinó que pretén, mitjançant diverses eines, desenvolupar un sistema d'aprenentatge a distància, si bé amb limitacions, però el servei apunta maneres de creixement.

Creat com a part del University of Central Florida Incubator Program, amb Neulio els usuaris que s'hagin registrat creen un curs sobre qualsevol temàtica, dins del qual afegeixen els capítols adients. Cada capítol pot contenir vídeos (Mpeg-4, wmv, mov), àudios (Mp3, AAC), qüestionaris (elecció de vertader o fals, eleccions múltiples, selecció d'una llista o pregunta curta) i contrassenyes, per tal que els 'alumnes' puguin seguir adientment el curs quan aquest estigui publicat. Un cop publicat el curs, aquest és disponible a la resta d'usuaris de la web, amb la qual cosa es poden enviar les lliçons als amics, a llocs de marcadors socials, valorar les lliçons i deixar-hi comentaris; tanmateix les lliçons també són disponibles per als no-membres.

Un sistema de recerca lliure i un classificador temàtic ajuden a localitzar els cursos que ens poden interessar. A banda de la versió en-línia, Neulio està estudiant la possibilitat d'oferir a les empreses un sistema personalitzat i fàcil que pugui satisfer les necessitats de formació de cada una de les companyies.

Aquest enllaç porta a la pàgina que ens explica, mitjançant vídeos (òbviament), com editar cursos a Neulio.

Neulio és una empresa nord-americana amb seu a Orlando, Florida, creada a mitjan any 2007.