Publicat el

Wikipedia denuncia que Baidu no respecta els drets de propietat intel·lectual

Segons declaracions de la vicepresidenta de la Fundació Wikimedia durant la darrera Conferència Wikimania (Taipei, 3-5 d'agost 2007) Baidu.com Inc. és l'empresa que més vulnera els drets de propietat intel·lectual de la Wikipedia. Baidu Baike és el cercador d'internet més important a la Xina.
La Fundació no preveu emprendre accions legals, però demanen públicament que es respecti el seu copyright. Hoodong.com, competidor de Baidu, està desenvolupant la seva pròpia enciclopèdia en línia de manera col·laborativa i també demana que Baidu compleixi aquests requeriments.

Totes les entrades publicades a la Wikipedia estan sota llicència lliure GNU, que permet a altres organitzacions utilitzar de manera molt àmplia i amb poques estipulacions el contingut de la WP. En la majoria de casos es tracta simplement d'esmentar que el material prové de la Wikipedia.
La censura xinesa ha prohibit la versió anglesa i xinesa de la Wikipedia i competir amb Baidu es fa molt difícil. Recentment han creat una secció xinesa per seguir de prop Baidu Baike i identificar tots els documents que infrigeixen el seu copyright. Donat que la fundació no ostenta drets sobre els articles, sinó que aquests són propietat dels editors i dels autors, poca cosa pot fer. De moment es limita a demanar a Baidu que respecti el copyright i entretant cerquen la manera de resoldre el conflicte pacíficament.


font: Washington Post (06/08/2007)