Publicat el

Rok Comics posa en marxa un servei de còmics a través de mòbils

L'editorial britànica Rok Comics, (que té les llicències de Garfield, Doonesbury, Tortugues Ninjas, Andy Capp, entre d'altres) va posar en funcionament el passat mes de juny un nou servei per descarregar historietes de còmic a través del mòbil. Cada historieta conté 12 vinyetes i costa poc més de 2 euros, però els subscriptors poden obtenir 100 historietes per uns 15 euros. Les vinyetes es converteixen en arxius digitals que són enviats als mòbils com a MMS (Servei de Missatges Multimedia). Segons el director de l'empresa, John Freeman (que havia estat editor a Marvel), en aquests primers dos mesos el servei ha atret centenars de subscriptors i 10.000 visites diàries. Rok Comics també ofereix la possibilitat de crear i enviar per mòbil les pròpies creacions. Rok Comics i Look and Learn, editorial anglesa de revistes il·lustrades per a nens, han anunciat a les seves webs respectives, l'acord per adaptar als mòbils, històries gràfiques clàssiques per a mòbils. Robin Hood serà el primer títol d'aquesta sèrie.

L'editorial escocesa D. C. Thomson (que té la llicència de Daniel el Travieso, entre d'altres) també està preparant un servei similar. Algunes de les seves historietes ja es poden descarregar en iPods i videoconsoles, però el mercat dels mòbils resulta més lucratiu.

Les descàrregues de mòbil no es limiten als còmics, sinó també a les novel·les i editorials anglosaxones com Mills & Boon (novel·les romàntiques), Penguin i Random House ja han signat contractes que permeten als baixar-se novel·les directament als mòbils.

Els editors japonesos van ser pioners en aquest sector i les inversions van en augment fins al punt que, al Japó, durant el primer semestre del 2007, les vendes de novel·les per telèfon mòbil i altres dispositius electrònics han superat les vendes d'exemplars impresos.

Font: The Times (20/08/20007)