Publicat el

SciVee: la web de vídeos per a les ciències


La National Science Foundation, la Public Library of Science i el San Diego Supercomputing Center varen inaugurar el 14 d'agost -en una versió alfa- el que alguns anomenen com el "YouTube per als científics", SciVee". Els científics poden carregar a la web els seus treballs de recerca acompanyats d'un vídeo que descriu el seu treball d'una manera sintètica. Els creadors de SciVee creuen que l'explicació del treball en vídeo o en àudio en facilita la ràpida assimilació dels conceptes tant a la resta de col·legues com al públic en general.
Altres científics poden veure lliurement les presentacions i apuntar-se a discusions virtuals amb l'autor i amb altres lectors/expectadors. SciVee també facilita la creació de comunitats al voltant dels articles i de les paraules clau específiques. És una manera de localitzar els col·laboradors del futur que comparteixen els mateixos interessos particulars de la investigació. El resultat és un mix entre Veotag i VideoJug.
SciVee, creat per a científics i per científics, mou la ciència més enllà de la paraula impresa i de les sales de conferències i utilitza internet com a mitjà de comunicació on científics joves i vells tenen un lloc i una veu.