Publicat el

Llocs web que lluiten contra Adblock bloquejant Firefox

Molts llocs web reben, per al seu manteniment, el suport econòmic d'empreses que s'hi anuncien. Tanmateix, el plugin d'alguns navegadors com ara Adblock Plus, evita que els anuncis apareguin en la pantalla. El procediment, si bé tècnicament diferent, és semblant al que permet que els vídeos domèstics 'saltin' els anuncis a l'hora de gravar els programes de la televisió. Evidentment, un problema per als anunciants, les televisions i les webs que basen el seu manteniment en els anuncis. Alguns editors de pàgines web han començat una lluita contra Adblock Plus.

Jack Lewis, dissenyador de webs, ha anat una passa més enllà i evita que els usuaris de Firefox puguin accedir a la seva pàgina web: si el consultor que segueix aquest link utilitza Firefox automàticament serà redirigit a "Why Firefox is Blocked", mentre que si utilitza Internet Explorer o el plugin d'IE de Firefox accedirà sense cap dificultat a la pàgina web. Lewis hauria desitjat blocar, només, Adblock Plus, però li ha estat impossible fer-ho.

Certament, la notícia pot ser una anècdota, però creiem que, en la mesura que s'incrementin les audiències a internet, s'aniran succeint batalles a l'entorn del tema de la publicitat a la xarxa.

Font: Brad Linder, Downloadsquad (25/08/2007)