Publicat el

Internet dóna vida a la novel·la xinesa

Zhang Muye és l'autor de la novel·la de terror El fantasma apaga la llum , de gran èxit a la Xina, amb més de 6 milions de lectures per internet i amb 600.000 exemplars impresos venuts. Però el cas de Zhang no és únic: escriure i llegir novel·les per internet ha esdevingut el hobby de més de 10 milions de joves xinesos.
El mot "novel·la" és el més cercat pel cercador Baidu i existeixen milers de llocs webs de literatura xinesa, a través de les quals més de 100.000 escriptors amateurs publiquen a terminis els seus relats romàntics i de fantasia. La major part dels continguts són gratuïts, però per poder llegir les novel·les més populars els lectors paguen un tant. Quan les novel·les per internet arriben a l'èxit s'imprimeixen i s'en fan adaptacions audiovisuals per al cinema, la televisió i els videojocs.

Un dels llocs web més populars de literatura és L'espasa màgica, que ja ha venut més d'un milió d'exemplars de la col·lecció de fantasia Matant els Immortals. Segons el seu director Kong Yi, l'objectiu de l'empresa és arribar a ser una corporació d'entreteniment que inclogui una editorial, una productora de pel·lícules i una de videojocs, amb les novel·les per internet com a nucli.

Font: Wired (17/08/2007)