Publicat el

Nova aplicació de HP per imprimir documents des del mòbil

Hewlett-Packard ha presentat Cloudprint, una aplicació gratuïta per internet que permet compartir, emmagatzemar i imprimir documents utilitzant el telèfon mòbil des de qualsevol punt (està disponible als Estats Units, Canadà i Europa). Per utilitzar el servei l'usuari s'ha de dirigir a la pàgina de CloudPrint i guardar els seus documents en els servidor de HP, que assigna a cada document un codi de 6 dígits. L'usuari rep un SMS al seu telèfon mòbil amb un codi i a partir d'aquí pot accedir a la web de CloudPrint, recuperar el document en forma de PDF i imprimir-lo. La web inclou un directori de Google Maps que indica la impressora d'accés públic disponible més propera. Ara per ara només és compatible amb Windows, però estan preparant la versió per a Macintosh.

Segons Patrick Scaglia, el director de HP per a Internet i plataformes informàtiques dels laboratoris de HP, aquest servei és la primera d'una sèrie d'iniciatives planejades per l'empresa per desvincular la impressió dels propis ordinadors i impressores de taula i augmentar les vendes de cartutxos i altres materials. A finals d'agost es farà pública l'associació de HP amb un distribuïdor que oferirà serveis d'impressió per internet en centenars de localitats arreu dels Estats Units.

El directiu va reconéixer que el projecte va sorgir fa uns mesos arrel d'una conversa en els laboratoris amb l'objectiu d'aprofitar l'èxit de l'iPhone d'Apple en benefici de HP.

Font: The New York Times (20/08/2007)