Publicat el

Sony anuncia el llançament d'Internet TV


El proper 12 d'octubre Sony presentarà oficialment a Nova York el nou televisor anomenat Internet TV, un nou model que integra la plataforma Google TV, i, segons l'anunci, el primer televisor del món amb Internet. La versió final d'aquest model, amb una pantalla de 46 polzades, ja es va poder veure en el marc de la recent celebrada fira tecnològica FIFA (Berlín, 3-8 setembre 2010). És cert que algunes marques (Samsung, LG i Panasonic) ja venen televisors amb accés a Internet, però en realitat es tracta d'una navegació força limitada a certs widgets deYahoo (per exemple, amb els televisors Samsung de darrera generació es pot tenir accés Yahoo News, Yahoo Weather, YouTube, Flickr, Twitter, i fins a 14 widgets, això és tot). El que planteja Internet TV és un accés obert a Internet: en comptes d'accedir des de l'ordinador, tablet o mòbil, s'accedeix des del televisor.

Internet TV permetrà navegar, jugar i veure vídeos, des d'Internet i, també llegir, revistes i diaris, per exemple. És lògic pensar que la integració entre televisió i Internet tindrà una forta influència en el consum de productes d'entreteniment i culturals, i per tant també afectarà la creació de productes editorials.



Es tracta d'un projecte conjunt impulsat per Google TV, Sony, Logitech, Intel, i DISH Network. Feia anys que Google treballava en el projecte Google TV amb l'objectiu de crear una plataforma que fusionés Internet i televisió. Per a més informació sobre Google TV us remetem a l'entrevista que El País va fer a Rishi Chandra, cap del projecte Google TV, l'endemà de la presentació del projecte. També val la pena donar un cop d'ull al vídeo de la presentació que el mateix Chandra feu el proppassat 20 de maig a la ciutat de Mountain View (Silicon Valley, Califòrnia).