Publicat el

L'editorial Saure crea el primer còmic digital en castellà per a l'iPhone


L'editorial basca Saure, especialitzada en el còmic educatiu, i el productor francès de còmics digitals Ave!Comics acaben de presentar La carrera del sol, el primer còmic digital en castellà per a l'iPhone.

Fran Saure, gerent de l'editorial afirma que "Un llibre editat aquí pot costar 16 euros però a Mèxic podria valer el doble per les despeses de transport. Però amb aquest tipus de propostes podem ampliar el nostre mercat en condicions tarifàries iguals i realitzar traduccions de les obres del fons editorial".

L'empresa Ave!Comics adapta còmics a les pantalles de telèfons mòbils i d'ordinadors i ha publicat, entre altres, Lucky Luke i Les Blondes per a l'iPhone. Per primera vegada ara treballen amb un editor de fora de França.

A mig camí entre el llibre i la pel lícula d'animació, Ave!Comics proposa una lectura de còmics dinamitzada per zooms, efectes de transició i altres animacions. Segons l'empresa aquest sistema és més eficaç que un simulador de passar pàgines. Els còmics produïts per Ave!Comics estan disponibles a les botigues en línia dels smartphones com iTunes per als iPhone o BlackBerry App World per als BlackBerry.

La carrera del sol està disponible en iTunes a un preu de 2,99 euros.