Publicat el

Penguin distribuirà llibres digitals en anglès a la Xina


Portada del 23 d'abril de 2009 del diari digital xinès Zhejiang Daily,
que utilitza la tecnologia d'Apabi.

L'editorial Penguin ha anunciat (21/4/2009) la signatura d'un acord amb l'empresa Founder Apabi Group , de Pequín, per distribuir les versions digitals dels seus títols a la Xina. En virtut d'aquest acord i a partir del proper mes de maig, els catàlegs de llibres digitals de Penquin UK - en format ePub - i Dorling Kindersley -en format Adobe- , estaran disponibles per als usuaris xinesos en format CEB (Chinese E-document Basic), que és el format propietari d'Apabi. L'oferta inclourà uns 2.000 títols, d'una àmplia gama de temes i gèneres, com ara llibres de ficció, no ficció, clàssics, llibres infantils, llibres de viatge i estil de vida.

Penguin afirma que, amb aquest acord, esdevé la primera editorial internacional que comercialitza llibres digitals en anglès en el mercat xinès. L'editorial considera que tant el mercat xinès com el mercat de continguts digitals representaran àrees de gran oportunitat i de creixement en el futur, i que amb Apabi han trobat el soci adient per a desenvolupar la seva oferta digital.

Beijing Founder Apabi Technology Ltd., creada el 2006, és la plataforma tecnològica líder a la Xina pel que fa als serveis de publicacions digitals, i en aquests moments dóna servei al 90% de les empreses editorials de productes digitals (llibres, diaris i revistes), amb una distribució anual de més de 80.000 nous títols per any. A través de la divisió Idoican, l'empresa ofereix múltiples serveis als usuaris, com ara l'accés a notícies en línia de manera gratuïta, distribució de llibres digitals, serveis d'impressió a demanda i autopublicació, i subscripcions a diaris i revistes digitals.