Publicat el

El Bidibook: la fusió entre vídeo, text i fotografia


L'editorial corunyesa Netbiblo acaba de llançar els Bidibooks, llibres que permeten al lector enllaçar els continguts de l'obra impresa amb vídeos, fotografies i textos residents a Internet a través d'un telèfon mòbil.

El procediment és ben senzill: al llarg del llibre apareixen impresos diversos codis QR (Quick Response Codes), una mena de codis de barres molt estesos al Japó des del 2004. La càmera del mòbil fotografia el codi i un programa, el Kaywa Reader (aplicació gratuïta que s'ha d'haver descarregat i instal·lat prèviament i que en alguns models de mòbils ja ve instal·lada), el converteix en un llenguatge que fa que ens connectem a una web en la qual podem ampliar la informació sobre el tema. Aquesta informació és aconseguida, principalment, de fonts col·laboratives com ara, Wikipedia, Flickr o Youtube.L'editorial ha desenvolupat 22 títols integrats en 7 col·leccions diferents, com ara, guies turístiques, naturalesa, túning, esports, etc. Cada llibre està en 6 idiomes: espanyol, anglès, alemany, francès, italià i japonès.

Netbiblo és una editorial del Grup Biblo que començà la seva activitat vers la fi del 2001. Té com a objectiu principal la publicació d'obres científico-tècniques en llengües castellana i anglesa, per als mercats d'Espanya, resta d'Europa i Estats Units.