Publicat el

Blackwell esdevindrà la primera llibreria d'Europa en oferir impressió sota comanda


Espresso Book Machine


La cadena de llibreries acadèmiques Blackwell ha signat un acord de leasing amb l'empresa nord-americana On Demand Books, per instal·lar la impressora Espresso Book Machine als 60 punts de venda que té arreu del Regne Unit. Amb aquesta impressora ofereix als seus clients un servei d'impressió sota comanda i alhora amplia el seu ventall d'oferta de llibres disponibles, ja que té accés a una base de més d'un milió de títols, dels quals més de 600.000 provenen d'un acord amb Lightning Source -empresa especialitzada en impressió sota comanda que forma part de la distribuïdora Ingram- mentre que la resta són títols de domini públic.
L'Espresso Book Machine, que fa uns 3 metres de llarg i 1,5 d'ample i profund, és capaç d'imprimir, retallar i relligar llibres en rústica amb coberta de 4 colors, a una velocitat de 40 pàgines per minut. A partir d'octubre, però, Blackwell començarà a introduir un nou model més petit i més ràpid. L'Espresso Book Machine es va instal·lar per primer cop el 21 de juny de 2007 a la Biblioteca Pública de Nova York i en aquests moments està present a 11 punts, entre els quals destaca la Biblioteca Alexandrina d'Egipte i el centre d'informació del Banc Mundial de Washington.

On Demand Books manté converses per oferir els seus serveis a altres llibreters i editorials del Regne Unit. De moment, només ha signat un acord amb Blackwell, que esdevé així la primera llibreria d'Europa en oferir un servei d'impressió sota comanda als seus clients, i es posiciona per poder competir amb Amazon, que recordem que el proppassat mes de març va llançar BookSurge, el seu propi servei d'impressió sota comanda.

La tecnologia de la impressió sota comanda facilitarà l'abaratiment dels costos del llibre, ja que estalvia una part de les despeses de distribució. També resulta interessant considerar que allargarà la vida dels títols exhaurits o dels llibres que tenen una demanda petita.

Font: The Bookseller (20/6/2008)