Publicat el

Image Comics, la primera gran editorial nord-americana de còmics digitals sense DRM

L'editorial de còmics nord-americana Image Comics acaba d'estrenar nou web (2/7/2013) i d'engegar una nou model de vendes: a partir d'ara vendrà els còmics sense DRM, amb la qual cosa l'editoral es converteix en la primera gran empresa nord-americana de còmics digitals sense DRM.

Els qui comprin còmics se'ls podran descarregar tant a l'ordinador personal com al mòbil, en diferents tipus de format: PDF, EPUB, CBR o CBZ.

Fundada el 1992 per un grup de creadors de còmics d'alt perfil que volien mantenir els drets de la seva obra, Image continua essent una editorial amb continguts propietat del creador, en lloc d'una editorial de còmics tradicional on el creador rep regalies pel seu treball. Malgrat els temors inicials de la indústria que els còmics digitals restarien vendes d'impressió o pertorbarien el fràgil equilibri del mercat directe a les botigues de còmics, el creixement exponencial de les vendes digitals no ha fet mal a la impressió -i fins i tot pot haver ajudat.

Segons Ron Richards, directiu d'Image,
En els últims anys, hem après la resposta a la gran pregunta, i endevina què: els còmics digitals no han destruït la indústria. El digital ha mostrat un gran creixement, però també hem vist un creixement en el mercat directe i en el mercat del llibre.
Font: Image Comics (2/7/2013) i Wired (2/7/2013)