Publicat el

Fujitsu desenvolupa una tecnologia que "transforma" el paper en una pantalla tàctil


Fujitsu Laboratories ha anunciat (3/4/2013) el desenvolupament d’una nova interfície tecnològica mitjançant la qual els documents impresos es converteixen en una pantalla tàctil que permet seleccionar i reordenar elements amb només el desplaçament dels dits sobre la superfície. El sistema, a més, permet incorporar vídeos i animacions en aquesta pantalla virtual.

El sistema no utilitza cap tipus de maquinari especial, ja que només empra una càmera web normal, sensors i un projector comercial. Les capacitats del sistema s'aconsegueixen mitjançant la tecnologia de processament d'imatges. Funciona no només en superfícies planes sinó en documents corvats.

El funcionament és molt senzill. A partir d’un full imprès i el desplaçament dels dits de la mà se seleccionen àrees (o bé el sistema selecciona àrees) que són escannejades i introduïdes automàticament en el sistema, que d'immediat les projecta sobre la superfície. Amb això s'aconsegueix que el projector es converteixi en una interfície d'usuari que s'adapta als moviments dels dits. Aquestes imatges escannejades poden ser manipulades amb finalitats diverses.

Fujitsu està avaluant el sistema en entorns d’ús real a fi de desenvolupar una versió comercial per al 2014. A continuació us deixem amb un vídeo que descriu el funcionament del sistema.


Font: Fujitsu Laboratories (3/4/2013) i DigInfo TV (15/4/2013)